Az alábbi sajtóközleményt tegnap adtuk ki. Aki esetleg lemaradt volna erről Twitteren/X-en, azoknak álljon itt emlékül, illetve ugyanez egy weblapon.


9 hosszú év kihagyás után újraindult Magyarország egyik legrégebbi és legnépszerűbb heti beszélgetős tech műsora, a Heti Meteor Podcast – ahonnan minden héten leesik valami.

A műsor eredetileg 2011-ben pukkant be a magyar technológiai világba, az egyik legelső magyar nyelvű podcastek egyikeként. A két műsorvezető, Fejes "FB2" Balázs és Schaffer "angelday" József összesen 131 számozott adást készítettek együtt, hogy aztán újra folytassák ott, ahol abbahagyták.

"Nagy örömmel hozzuk vissza a Heti Meteort. Célom, hogy a gyakran meglepően komoly és gyakran meglepően komolytalan, tech-orientált beszélgetések baráti hangként feldobják kedves hallgatóink hétfőit." – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Fejes Balázs.

2024-ben, napra pontosan az Apple Vision Pro megjelenésével egyidőben jelent meg a 132. adás. A készítők úgy döntöttek, a magyar podcast arénában megnézik, hogy van-e közönsége ennek az egésznek, relevánsak tudnak-e lenni továbbra is.

Schaffer József: "Nagyjából a Meteor után történt részemről egy tudatos eltávolodás a magyar nyelvű tartalomkészítéstől. Elkövettem azt a hibát, hogy a magyar közönségnek a létező fórumaimon angolul kíséreltem meg írni. A hibáért bocsánatot kérek, ugyanakkor nem mondok le."

Schaffer arra a kérdésre, hogy a megnövekedett család és a versenyszférában betöltött pozíciója mellett érez-e kihívásokat rendszeresen megjelenni, egyelőre nem kívánt érdemben válaszolni. Arra sem tért ki, hogy tervezi-e újraindítani népszerű blogját magyar nyelven.

"Mondanivalóm és véleményem továbbra is van."


A Heti Meteor egy magyar nyelvű, alapvetően számítástechnológiával és egyéb rétegdolgokkal foglalkozó, heti megjelenésű podcast.

Házimunka, utazás, munkába gyaloglás, buszozás, vagy bármilyen más hasonló tevékenység közben podcastet hallgatni az egyik legjobb dolog. Kifejezetten ilyen élethelyzetekre javasoljuk, mi magunk is így szerettünk bele a műfajba. Érdemes hétről hétre követni az egyes műsorokat, az aktuális eseményekkel párhuzamosan.

Az okostelefonok és a podcast hallgató szoftverek elterjedésével nagyon egyszerű dologgá vált tartalmat fogyasztani, amit út közben bárki kényelmesen megtehet telefonálás, vagy zenehallgatás helyett.

Készíti a Heti Meteor Revival Band – 2024. Minden jog fenntartva.